Köp- och leveransvillkor

Åldersgräns

Du måste vara minst 18 år för att få handla i vår webbutik.
 

Priser

Alla priser är i svenska kronor (SEK) och moms (25%) ingår. Om du aktivt kryssar i att du vill se priserna exkl moms (företag) så visas priserna självklart utan moms.

 

Betalningsalternativ

Kortbetalning (0 kr)

Du betalar med ditt vanliga Visa eller Mastercard via DIBS 100% säkert och utan avgifter. All information på betalsidorna är krypterad med SSL (Secure Socket Layer) - 128 bit. Summan reserveras på ditt konto och dras vanligen inom 24 timmar från att du lagt din beställning. Alla transaktioner genomförs enligt den nya säkerhetsstandarden 3D-Secure. Ingen känslig betalningsinformation, som t.ex. kortnummer, hanteras eller lagras av oss på Fönsterfilm.com.

 

Swish (0 kr)

Du betalar direkt med mobilen - snabbt, enkelt och säkert. Allt du behöver är en mobiltelefon och Swish-appen. Swish är en mobiltjänst utvecklad av sex av Sveriges största banker och har idag över 7 miljoner användare.

 

Faktura (0 kr)

Med faktura betalar du först efter att du fått hem dina varor. Du har 14 dagar på dig att betala (företag 30 dagar) och detta räknas från den dag din order skickades från oss. Du får fakturan till den email-adress du angett i samband med beställningen. 

Vid betalning via faktura samarbetar vi med välrenomerade Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura behöver du uppge ditt personnummer eller organisationsnummer. En förutsättning för att kunna handla mot faktura är att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och över 18 år. Du får heller inte ha några betalningsanmärkningar och måste godkännas i den kreditprövning som Svea Ekonomi gör i samband med köpet. Du får besked direkt om ditt köp godkänts, därefter slutför du köpet. När du väljer att betala mot faktura sker i vissa fall en kreditupplysning på ditt personnummer, varpå en kopia också skickas hem till dig med post. Leverans av beställda varor sker till den adress som finns registrerad som folkbokföringsadress. Får du problem med adressen så kontakta oss, så ska vi försöka hjälpa till på alla sätt vi kan.

Samtliga fakturor är av Fönsterfilm.com överlåtna till Svea Ekonimi AB. Vid försenad betalning debiterar de dröjsmålsränta med 2% per månad från förfallodagen. Vid påminnelse debiterar även en lagstadgad och avtalad påminnelseavgift. Vid påföljande utebliven betalning lämnas fakturan till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift tillkommer.

 

Konto/ Delbetalning

Genom vårt samarbete med Svea Ekonomi AB kan du enkelt teckna ett kontokreditavtal och därmed delbetala ditt köp. Kredittid och villkor väljer du genom att kryssa i det alternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsom helst, innan förfallodag.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan. I vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall att skickas med post hem till dig. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2% per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift tillkommer.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Svea Ekonomi genom att ringa 08-51493113 för närmare information. Exempel på effektiv ränta vid "Köp nu, betala om 3 månader" om 10 000 kr, 0% ränta, uppläggningsavgift 29 kr, aviavgift 29 kr = 2,35%.

Allmänna villkor och standardiserad europeisk konsumentkreditinformation hittar du här. Information om Distansavtalslagen hittar du här hos Konsumentverket.

 

Direkt från din bank (Avgift 0 kr)

Du betalar in pengarna för ditt köp i förväg och vi skickar sedan din beställning efter att överföringen registrerats på vårt konto. Efter att du lagt din order i kassan får du tydlig information på skärmen om hur du går tillväga. I princip fungerar det likadant som när du betalar dina vanliga räkningar genom din internetbank. Räkna med någon dags extra leveranstid om du väljer förskottsbetalning, då bankernas fördröjning ofta gör att din betalning inte registreras samma dag på vårt konto.

Beställningar som inte betalas inom två veckor efter orderdatum makuleras och raderas.

 

Leveranstid

Normalt skickar vi dina beställda varor inom 1-2 arbetsdagar. Vill du att vi skickar din fönsterfilm samma dag eller absolut senast dagen efter att du beställt (vardagar) och betalning inkommit, så välj "Expressleverans" i kassan. Skulle det av någon anledning ta längre tid meddelar vi dig anledningen, ny beräknad leveranstid och återbetalar självklart eventuell expressavgift.

 

Leveranssätt

Vi skickar alla beställningar med spårbara leveranser via Schenker, undantaget varuprover som kommer direkt i postlådan. Du hämtar ditt paket hos ditt närmaste ombud (t.ex. ICA eller Coop). Du aviseras genom mejl, sms och/eller brev när sändningen kommit fram och är klar att hämtas ut. Om du föredrar att själv hämta upp din beställning på vårt lager i Helsingborg finns denna möjlighet också tillgänglig.

Vi erbjuder företag & organisationer i Sverige direktleverans till arbetsplatsen via Schenker Företagspaket. Du måste välja detta alternativ i kassan om du föredrar detta leveranssätt. Vi har tyvärr ingen möjlighet att skicka Företagspaket till kunder i Danmark och Finland.

Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar som beror på fraktföretaget.

 

Frakt

Fraktkostnaden för en beställning inom är 39 kr oavsett hur mycket dina varor väger. Detta gäller för kunder i Sverige, Danmark och Finland. Vid ordervärde över 800 kr bjuder vi på frakten. 

Företag som väljer att få varorna levererade direkt till arbetsplatsen (inom Sverige)  betalar en något högre taxa - 79 kr exkl. moms. Väljer företaget att hämta varorna hos närmaste ombud gäller samma fraktkostnad som för privatpersoner. Vid ordervärde över 640 kr (exkl. moms) är leveransen fraktfri oavsett fraktalternativ.

För att minska din miljöpåverkan på ett smart och enkelt sätt har vi valt Schenker som transportör. Schenker klimatkompenserar alla paket som skickas inom Sverige. Detta är helt gratis för dig som kund och medför inga extra kostnader. Självklart arbetar vi med att hitta alterantiv som kan erbjuda helt fosilfria leveranser, men fram tills det blir möjligt klimatkompenserar vi alltså genom Schenkers system. Klimatkompensation är ett komplement för att minska miljöpåverkan och inget slutmål för oss. 

 

Mått på beställd fönsterfilm - tyvärr inte möjligt just nu

Fönsterfilm skärs i de flesta fall till av kunden så att de passar det egna fönstrets mått perfekt. När du beställer en längd och bredd från oss är dessa inte exakta, utan ungefärliga. I de absolut flesta fallen skickar vi ett par centimeter extra på längden och bredden kan skilja ett par millimeter från angiven bredd. Givetvis gäller inte detta om du specifikt beställt din fönsterfilm i exakta mått genom vår kundtjänst. I det fallet är felmarginalen väldigt liten, mellan 0-2 mm.

 

Reklamation

Om du fått en produkt som är skadad, felaktig eller på annat sätt defekt så ska du kontakta oss. Kontakta vår kundtjänst info@fonsterfilm.com så snart som möjligt, så att vi kan åtgärda felet.  Självklart ersätter vi dig för varan och eventuell frakt- och fakturaavgift om det skett något misstag från vår sida, men några andra anspråk på ersättning beaktas inte. I de fall en vara byts ut åligger det dig som kund att returnera den felaktiga till oss. Vi skickar i dessa fall en returetikett till dig som du ska använda. Använder du denna står vi för returfrakten. Returer får absolut inte ske mot postförskott och vår kundtjänst skall alltid först kontaktas innan produkter returneras. Ring så hjälper vi er gärna!

Reklamation av synliga fel ska göras innan produkten monteras och används. Vi ber er kontrollera produkten och meddela oss eventuella felaktigheter inom sju (7) dagar efter att du mottagit försändelsen. Som köpare har du ingen rätt att reklamera synliga fel på redan monterade produkter, där t.ex. skyddsplasten avlägsnats. Vid dolda fel eller skador på redan monterade produkter kräver vi normalt fotodokumentation av problemet. Vill du genomföra en reklamation så kontaktar du vår kundtjänst info@fonsterfilm.com, så hjälper vi dig men en smidig hantering.

För oss är det en självklarhet att i alla lägen följa Konsumentverkets, Allmänna reklamationsnämnden och svensk lag. Det innebär bland annat att du har rätt att häva ditt köp om våra produkters egenskaper inte stämmer överens med våra beskrivningar och vad vi avtalat vid köpet. I sverige gäller denna reklamationsrätt under tre (3) år. Eventuella tvister skall avgöras av svensk domstol och enligt svensk lag. Ännu har vi inte haft ett enda ärende som vi inte kunnat lösa på ett bra sätt tillsammans med kunden.

 

Ångerrätt & Öppet köp

Privatpersoner (ej företag) har enligt Distans- och Hemförsäljningslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits. Vid åberopande av ångerrätt och öppet köp står du som kund för returfrakten. Ångerrätten gäller dock inte vid specialbeställda varor (5 §), t.ex. måttbeställd fönsterfilm utanför de ordinarie 45/60/90 cm bredderna och längderna 1/2/3/4/5/10/20 meter.  När du lägger en order på specialbeställda mått samtycker du till att vi skär till dina varor speciellt för dig och att ångerrätten försvinner. Är du osäker på om en vara täcks av ångerrätt och öppet köp så kontakta vår kundtjänst. Vi följer självklart Konsumentverkets rekommendationer (www.konsumentverket.se) och har aldrig haft något ärende som vi inte kunnat lösa på ett bra sätt direkt med kunden.

 

Vid åberopande av ångerrätt & öppet köp gäller följande:

1. Kontakta vår kundtjänst på info@fonsterfilm.com inom 14 dagar och returnera sedan varan inom 30 dagar efter att du mottog den.

2. Varan ska vara i oförändrat skick, alltså oanvänd och ej förstörd eller skadad.

3. Varan ska vara komplett och i originalförpackning. Delar av varan accepteras inte. Är returen ej komplett kan returen nekas eller extra kostnader som uppkommer debiteras kunden.

4. Vid retur tillbaka till oss står kunden för transportrisken om varan skadas. Inga paket löses ut mot postförskott. Säkrast är alltid att spara postkvittot tills returärendet är avklarat.

5. Återbetalning sker inom 30 dagar efter att returen ankommit oss, förutsatt att ovanstående punkter följts.

 

Skador på paket & problem med transporten

Vi står för transportrisken om något händer med ditt paket på vägen till dig, t.ex att det skadas eller kommer bort. Vi besiktigar varje sändning innan den skickas till dig, men skulle det ändå ske något på vägen så åtar vi oss självklart att åtgärda detta. Ofta innebär detta att vi snabbt och självklart kostnadsfritt skickar en ny vara. 

Upptäcker du skador på ditt paket är det väldigt viktigt att du anmäler det direkt på utlämningsstället eller till transportbolaget och gör en skadeanmälan. Du ska inte hämta eller lösa ut skadade paket! Du anmäler sedan detta omgående till vår kundtjänst på info@fonsterfilm.com. Vi hjälper dig därefter med ditt ärende. För att vi ska kunna reklamera transportskadan till våra transportörer behöver detta göras inom 3 dagar, så vi är tacksamma om du kan meddela oss inom denna tid. Tänk på att spara emballaget om du ändå hämtat ut dina produkter, så att returtransporten kan ske på ett säkert sätt. 

 

Ej utlösta paket & felaktiga leveransadresser

Hämtar du inte ut ett beställt paket så debiterar vi dig för närvarande 200 kr. Detta gör vi för att täcka våra kostnader för hantering, emballage, frakt, returfrakt, återbetalning och administration.

Har du angett en felaktig leveransadress eller flyttat utan eftersändning så kommer din sändning sannolikt att returneras till oss av transportören. Så snart returen kommit tillbaka till oss kontaktar vi dig via den emailadress du angett vid köpet, för att få din korrekta adress. Om du önskar så skickar vi återigen ut dina varor (till nya adressen). För detta måste vi tyvärr debitera dig en ny fraktkostnad samt 70 kr för den extra administration och merkostnader som uppstått. Får vi inte svar från dig inom en månad eller om du väljer att avbeställa varorna kommer vi att hantera ärendet på samma sätt som ett ej uthämtat paket och alltså debitera dig (för närvarande) 200 kr.

Ovanstående gäller både privatpersoner och företagskunder.

 

Sekretess och säkerhet

I samband med beställningen din order så anger du dina person- eller företagsuppgifter, såsom t.ex.  namn, personnummer eller registreringsnummer, adress, telefonnummer och e-postadress. I samband med detta godkänner du också att vi lagrar och använder dina uppgifter för att kunna fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Enligt GDPR och Personuppgiftslagen får ingen registrering av personuppgifter ske utan personens medgivande. När du genomför ett köp i vår webshop eller anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar de uppgifter vi behöver för att kunna fullfälja din beställning. Mer information om GDPR och vår integritetspolicy hittar du här.

 

Personuppgifts- och anti-spam policy

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i dataskyddsförordningen (GDPR) och personuppgiftslagen (PUL). Mer utförlig information om GDPR och vår integritetspolicy hittar du här. Du har rätt att ta del av av dina personuppgifter som finns lagrade. Är uppgifterna felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta har du rätt att begära att de rättas eller raderas. För att lämna ut dina uppgifter krävs att du sänder en signerad begäran till oss.

Vi medverkar inte till någon slags SPAM. Som kund hos oss kan du få meddelande rörande din order, betalning eller annan kommunikation som du själv initierat. E-postmeddelande från tredje part eller kommunikation rörande varor & tjänster som inte är direkt relaterade till vår verksamhet förekommer inte.

Du kan få information, nyhetsbrev och erbjudanden men endast om du godkänt detta genom att t.ex. starta en prenumeration på vårt nyhetsbrev. I dessa fall kan du enkelt avregistrera dig från medlemsutskicken via en länk i meddelandet utan att behöva logga in. Avanmälan kan också göras direkt i webbutiken eller genom att på annat sätt kontakta oss. Tänk på att om du registrerat dig flera gånger kan det krävas att du också avanmäler dig flera gånger.

 

SMS-utskick

Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör lagd order. Mobilnumret används inte på något annat sätt. Någonsin.

 

Copyright

Allt material på våra sidor är copyrightskyddat av Unikgruppen Sverige AB som äger fonsterfilm.com. Det innebär att alla texter, bilder, illustrationer och layout är skyddade. Alla bilder och varumärken som omnämns eller visas på vår webbplats är copyright- eller varumärkesskyddade till respektive ägare.

För att använda material från våra sidor krävs skriftligt tillstånd från Unikgruppen Sverige AB. Detta ansöker ni genom att mejla till info@fonsterfilm.com.

 

Falska beställningar och stort antal provbitar

Upptäcker vi falska beställningar eller andra bedrägeriförsök kommer dessa att polisanmälas. Om vi misstänker att en beställning är falsk förbehåller vi oss rätten att annulera denna.

Vi förbehåller oss rätten att neka beställningar av varuprov och återbetala kunden i fall då ett stort antal provbitar beställs, eftersom hanteringen av prover är en tidskrävande process. Det normala är att kunden beställer 1-5 stycken olika prover, vilket aldrig är några problem.

 

Cookies

Vi använder oss av cookies (textfiler), precis som de flesta webplatser. Det görs för att ge dig tillgång till fler funktioner som t.ex. varukorg och inloggning. Är cookies inte aktiverade i din webläsare kommer sidan inte att fungera korrekt. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies, hur du aktiverar dem och hur de kan undvikas här.

 

Produkter
Övrigt