Vanliga frågor om fönsterfilm.com och våra produkter

 

Hur kan ni hålla så låga priser på fönsterfilm?

Vi köper in vår fönsterfilm i stora volymer och får därigenom tillgång till låga inköpspriser. Vi har låga fasta kostnader och genom att specialisera oss inom just fönsterfilm och insynsskydd är vår förädling och hantering mycket kostnadseffektiv.

 

Är fönsterfilmen av bra kvalitet?

Ja, vi säljer endast produkter av hög kvalitet. Alla våra fönsterfilmsprodukter har en skyddsfilm på baksidan och fäster ordentligt på ditt fönster. Fönsterfilmen innehåller inga gifter eller farliga ämnen. Fönsterfilmens tjocklek skiljer sig något åt mellan olika produkter (p.g.a. tillverkningsteknik och material) men ligger vanligtvis i spannet mellan 0,18-0,35 mm. Vår fönsterfilm i den s.k. prisma-serien är de som är något kraftigare, men vi får ofta höra att all vår fönsterfilm är betydligt mer rejäl än den som ofta hittas hos konkurrenter. 

 

Vad händer om jag inte blir nöjd?

Om du av någon anledning inte är nöjd med din fönsterfilm lämnar vi en unik nöjd-kund-garanti, som du kan läsa mer om här. Hos oss ska alla vara nöjda!

 

Är det svårt att sätta upp fönsterfilmen?

Nej, det är väldigt enkelt. Vi säljer film både med och utan klister på baksidan, även om vi har betydligt fler modeller utan klister i sortimentet. Vår statiska fönsterfilm är extremt enkel att sätta upp och gjord för att vem som helst ska kunna få ett snyggt resultat. Vi brukar säga att det svåraste momentet är att pilla bort skyddsplasten på baksidan :-)

Tillsammans med dina produkter följer givetvis instruktioner på svenska för att du ska få ett perfekt resultat!

 

Sätter jag upp fönsterfilmen utomhus eller inomhus?

Fönsterfilm som fäster statiskt utan klister skall monteras på insidan av fönstret i rumstemperatur. Den kan monteras utomhus, men det är i grunden en inomhusprodukt och bör användas så för bästa resultat.

Fönsterfilm med klister på baksida kan monteras både på fönstrets insida och utsida. Denna produkt är alltså lämplig om du vill montera fönsterfilmen utomhus.

 

Kan jag sätta upp fönsterfilmen i badrummet?

Fönsterfilmen fäster statiskt utan klister, vilket fungerar bra även i badrum och fuktiga miljöer på t.ex. fönster och duschväggar. Den ska dock inte monteras direkt under rinnande vatten eller på extremt varma platser, som t.ex. i bastun eller dess fönster.

 

Vad är fönsterfilmen gjord av?

Fönsterfilm består av en tunn plastfilm med en tjocklek mellan 0,18-0,35 mm beroende på produkt. På baksidan sitter en tunn skyddsfilm som tas bort innan insynsskyddet monteras på fönsterrutan. Produkten innehåller inga gifter eller farliga ämnen och är testad och godkänd enligt SS-EN 71-3 (vilket är precis samma hårda tester som leksaker går igenom). UV-skydd och statisk förmåga är testad i provlabb och har godkänts med högt utfall. Produktionen sker under goda sociala förhållanden och är certifierad enligt både BSCI och TÜV.

 

Hur betalar jag?

Du väljer själv det betalsätt som passar dig bäst i kassan. Vi erbjuder Faktura (endast Sverige), Delbetalning (endas Sverige), Kort, Swish och Banköverföring. Väljer du faktura så skickas den tillsammans med varorna om du inte angivit något annat på din order. Här kan du läsa mer om de olika betalningsalternativen.

 

Hur levereras varorna?

Vi använder oss av DHL som transportör. När vi skickar dina varor så får du ett meddelande om detta till den e-mailadress du angivit. När paketet sedan anländer till din ort så får du ett sms (eller mail om du inte angivit mobilnummer) med information om utlämningsställe där du kan hämta upp ditt paket. Ofta är det närmaste servicebutik. Du har då 14 dagar på dig att gå dit och hämta dina varor när det passar dig.

Vi erbjuder företag i Sverige direktleverans till arbetsplatsen med DHL Företagspaket. För detta tar vi en lite högre fraktavgift och du väljer själv i kassan om du vill använda dig av detta alternativ eller om du vill hämta ut ditt paket på ett utlämningsställe när det passar dig. Väljer du det senare alternativet så får du en sms-avisering precis som privatpersoner.

 

Hur lång leveranstid har ni? 

Vi skickar din beställning inom 1-2 arbetsdagar om du beställer en film med standardbredd och standardlängd. Om du valt en fönsterfilm som tillverkas efter dina egna mått så brukar vi skicka även denna inom ett par dagar, men ibland kan det ta upp till en vecka.

 

Kan man få expressleverans?

Ja, vi erbjuder möjlighet till extra snabb leverans. Väljer du Expressleverans i kassan (kostar 39 kr) så skickar vi din order samma dag eller absolut senast dagen efter. Notera att om du valt förskottsbetalning kan det dröja ytterligare någon dag eftersom överföringen från din bank inte dyker upp hos oss direkt.

 

Ser man igenom fönsterfilmen?

Det beror på vilken produkt du väljer. Vi har graderat varje produkt enligt en skala mellan 1-4, där 1 betyder att filmen delvis är genomskinlig och 4 att filmen ger fullständigt insynsskydd. Här hittar du information om vår skala.

Ska man svara lite generellt så ser man inte alls genom vår frostade fönsterfilm som är enfärgad eller med tryck. Filmen släpper ändå igenom mycket ljus, så rummet blir inte särskilt mycket mörkare ens om du täcker för alla fönster helt. Filmer som inte är "helfrostade", t.ex. rutor och vågor, är normalt utformade så att dessa har blanka och "ofrostade" partier som du kan se igenom. 

Vi säljer idag inte någon fönsterfilm som skyddar helt från insyn på utsidan och samtidigt ger full möjlighet att se ut inifrån (typ spegelfilm).

 

Kan jag beställa från andra länder än Sverige?

Ja, vi levererar även till Finland och Danmark. Fraktkostnaden är densamma som för kunder i Sverige och leveransen sker med DHL till en ServiePoint i närheten av din adress.

 

Hur kan jag vara säker på att färger och mönster stämmer med verkligheten?

Det finns idag ingen teknik för att visa den verkliga färgen i exakt avbildning på en dator- eller mobilskärm. Resultatet beror helt enkelt på hur varje person ställt in skärmen! Våra färger brukar dock stämma väldigt bra, men för att vara på den säkra sidan kan du beställa hem prover av den fönsterfilm du är intresserad av. Det gör du enkelt vid varje produkt. Om du hellre vill så går det bra att mejla vår kundtjänst på info@fonsterfilm.com och berätta vilka prover du är intresserad av eller bara fråga specifikt angående just de produkter du är intresserad av. Vår personal är experter och kan i de flesta situationer ge dig riktigt bra svar.

 

Varför har jag inte fått någon orderbekräftelse?

När du beställer hos oss får du en orderbekräftelse direkt på skärmen. Vi skickar också per automatik ut en bekräftelse till den email-adress du angivit. Tyvärr händer det att mottagarens e-mail stoppar dessa och de antingen hamnar i "skräpposten" eller helt blockerar dem (vanligast vid hotmail-adresser). Är du osäker och vill ha en ny bekräftelse så kontakta bara vår kundtjänst, vi skickar mer än gärna ut en ny bekräftelse till dig manuellt.

 

Vilka köpvillkor gäller?

Du hittar våra köpvillkor här. För att kunna handla hos oss behöver du godkänna dessa i kassan.

 

 

Produkter
Övrigt