Tips och råd

Hej och välkommen till vår avdelning för tips och råd kring våra produkter. Läs gärna vad vi skriver för att känna dig säker inför ditt köp eller få lite vägledning efteråt. Har du egna ideér så maila gärna oss och kom med förslag på mer innehåll!

 

Glöm inte att ta bort skyddsfilmen från fönsterfilmens baksida!

Det kan ju låta som en självklarhet, men förvånansvärt många kunder missar ändå detta viktiga moment. På baksidan av fönsterfilmen sitter en tunn genomskinlig plastfilm som måste avlägsnas för att filmen ska bli statisk och fästa ordentligt. Vi sätter på en extra etikett på rullen för att påminna, men ibland hör kunder av sig om film som trillar ner från fönstret och i 100% av fallen har antingen skyddsfilmen inte tagits bort eller så har man missat att spraya fönstret med vatten innan filmen stryks på.

 

Spraya vatten på fönstret - hur mycket?

Innan fönsterfilmen sätts upp på fönstret behöver  du spraya på lite vatten, gärna med en blomspruta. Ja, vårt råd är faktiskt att ta i lite extra för ju mer vatten desto bättre sitter filmen. Spraya så mycket att det rinner från fönstret och lägg gärna en handduk under så att du inte får vatten på golvet. Vattnet hjälper filmen att fästa och gör att den sitter snyggt  i många, många år.

 

Diskmedel i vattnet?

Hjälper det att ha några droppar diskmedel i vattnet innan det sprayas på fönstret? Ja, det gör det på flera sätt även om det främst är viktigt för film med klister på baksidan. Dels får filmen lite lättare att glida mot rutan och kan därför passas in lättare och dels minskar den ytspänningen på vattnet och vår erfarenhet är att risken för ett flammigt resultat minskar ordentligt. Måste man ha diskmedel? Nej inte för vår statiska fönsterfilm, men har du hemma så skadar ju inte ett par droppar i sprutan.

 

Blev resultatet flammigt eller lossnar filmen?

Vänta först ett par dagar på att allt vatten ska avdunsta mellan fönsterfilmen och rutan, så löser det nästan alltid sig. Är det fortfarande flammigt några dagar senare så har du gjort något fel, för resultatet med vår fönsterfilm ska bli perfekt på ett vanligt fönster. Det garanterar vi! Ett flammigt resultat beror i 99% på att du använt för lite vatten när du satt upp filmen, men oroa dig inte. Det är bara att dra loss fönsterfilmen, spraya på mer vatten och sätta upp den igen. Du bör förstår sätta upp fönsterfilmen på ett nytvättat fönster för bäst resultat. 

Om fönsterfilmen släpper i sidorna så beror det sannolikt på att den ligger uppe på en list eller liknande. Filmen måste ligga slätt mot rutan hela vägen ut i kanten. 

Om du har gjort allt rätt så garanterar vi faktiskt att fönsterfilmen sitter snyggt och ordentligt, så du behöver aldrig oroa dig. Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig så att du blir nöjd! 

 

Kontrollera riktningen på mönstret innan du beställer

En del fönsterfilmer har mönster som ganska tydligt "ligger eller står", t.ex. vågor och blommor. Antingen vill man ha dem lodräta eller vågräta. Känner du dig osäker på hur filmen ser ut så kontakta oss. Är fönsterfilmen tryck på ett sätt som inte passar ditt fönster så brukar man annars kunna köpa vår bredaste film och vända denna i den riktning som du vill ha.

 

Köp hellre en lite längre film än flera små

I de flesta situationer är det bättre att köpa den längd på fönsterfilmen som du behöver än att låta oss kapa upp den. Dels blir det billigare meterpris, men det gör oftast att det går åt mindre film också eftersom du får betydligt mindre restbitar när du har flera fönster som ska täckas. 

 

 

 

Produkter
Övrigt