Leverans

 

Leveranstid

Normalt skickar vi dina beställda varor inom 1-2 arbetsdagar. Vill du att vi skickar din fönsterfilm samma dag eller absolut senast dagen efter att du beställt och betalning inkommit så välj Expressleverans i kassan. Skulle det av någon anledning ta längre tid meddelar vi dig anledningen och ny beräknad leveranstid. Självklart återbetalas i dessa fall även eventuell expressavgift som du betalt. Notera att vid betalningsalternativet Förskottsbetalning dröjer leveransen ytterligare lite, eftersom det oftast tar någon bankdag för pengarna att nå vårt konto.

 

Leveranssätt

Vi skickar alla beställningar med spårbara leveranser via Schenker, undantaget varuprover som kommer direkt i postlådan. Du hämtar ditt paket hos närmaste ombud (t.ex. ICA eller Coop) och aviseras genom e-mail, sms och/eller brev när din sändning kommit fram och är klar att hämtas ut.

Företag har möjlighet att välja Schenker Företagspaket direkt till arbetsplats i Sverige. Detta leveranssätt är inte tillgängligt för kunder i Danmark och Finland - i dessa länder skickas leveransen alltid med DHL Parcel Connect till en ServicePoint i närheten. 

Det finns även möjlighet att välja att hämta på vårt lager i Helsingborg. Vi finns på Andesitgatan 23 C på industriområdet Väla Södra i Helsingborg. Om du väljer detta alternativ tillkommer givetvis ingen fraktkostnad och vi hör av oss så snart din beställning är färdigpackad och klar att hämta upp.

 

Fraktkostnader

Fraktkostnaden för en beställning till adress i Sverige, Danmark och Finland är endast 39 kr, oavsett hur mycket dina varor väger. Vid ordervärde över 800 kr bjuder vi på frakten.

Företag kan välja att få varorna levererade direkt till arbetsplatsen (endast inom Sverige) och betalar då en något högre avgift - 79 kr exkl. moms. Väljer företaget att istället hämta ut varorna hos närmaste ombud gäller samma låga fraktkostnad som för privatpersoner. Vid ordervärde över 800 kr är leveransen fraktfri oavsett fraktalternativ. Valet mellan de två alternativen görs i kassan. Detta leveranssätt är inte tillgängligt för kunder i Danmark och Finland.

Om du väljer alternativet "Hämta på vårt lager" uppstår självklart ingen fraktkostnad.

 

Miljöfrakt

Minska din miljöpåverkan på ett smart och enkelt sätt. Genom att välja Miljöfrakt vid transporten kan du på ett direkt och konkret sätt bidra till en minskning av växthusgastillskottet i världen. Via DHLs tjänst Skicka grönt köper du på detta sätt en CO2 reducerande frakt. Varje gång du checkar ut i vår kassa och har valt detta alternativ köper du andelar i DHLs samlade kapacitet av klimatreducerande frakt via Skicka grönt. Kostnaden för detta är 5 kr per försändelse och helt frivillig

Andelarna är inte knutna till någon speciell sträcka. Istället möjliggör Miljöfrakt att DHL ersätter ett fossilt transportavsnitt med fordon som går på förnyelsebara bränslen där de gör som mest nytta. Hela processen, från produktion till försäljning verifieras av oberoende part. Priset för skicka grönt baseras på merkosntaden för miljöinvesteringgar i dyrare teknik och bränslen. Läs gärna mer om detta på DHLs hemsida.

Givetvis går hela summan du betalar vidare direkt från oss till DHLs initiativ. Hur kan du då veta att vi verkligen beställer DHLs miljöfrakt? Jo, på adressetiketten finns ett svart fält med texten CO2. På så sätt vet du att vi gjort det vi ska göra!

 

Skador på paket och problem i samband med transporten

Vi står självklart för transportrisken om något händer ditt paket på vägen till dig, t.ex om det skulle skadas eller kommer bort. Vi besiktigar varje sändning innan den skickas till dig, men åtar oss så klart att åtgärda sådant som sker på vägen. Ofta innebär detta att vi snabbt och kostnadsfritt skickar en ny vara.

Upptäcker du skador på ditt paket är det väldigt viktigt att du anmäler det direkt på utlämningsstället eller till transportbolaget och gör en skadeanmälan. Du ska inte hämta eller lösa ut skadade paket! Du anmäler sedan detta omgående till vår kundtjänst på telefonnummer 042 - 453 08 32 eller via email till info@fonsterfilm.com. Vi hjälper dig därefter med ditt ärende. 

För att vi ska kunna reklamera transportskadan till våra transportörer behöver detta göras inom 3 dagar, så vi är tacksamma om du meddelar oss inom denna tid. Tänk på att spara emballaget om du ändå hämtat ut ditt paket, så att returtransporten kan ske på ett säkert sätt.

 

 

 

Produkter
Övrigt