Leverans

 

Leveranstid

Normalt skickar vi dina beställda varor inom 1-2 arbetsdagar. Vill du att vi skickar din fönsterfilm samma dag eller absolut senast dagen efter att du beställt och betalning inkommit så välj Expressleverans i kassan. Skulle det av någon anledning ta längre tid meddelar vi dig anledningen och ny beräknad leveranstid. Självklart återbetalas i dessa fall även eventuell expressavgift som du betalt. Notera att vid betalningsalternativet Förskottsbetalning dröjer leveransen ytterligare lite, eftersom det oftast tar någon bankdag för pengarna att nå vårt konto.

 

Leveranssätt

Vi skickar alla beställningar med spårbara leveranser via Schenker, undantaget varuprover som kommer direkt i postlådan. Du hämtar ditt paket hos närmaste ombud (t.ex. ICA eller Coop) och aviseras genom e-mail, sms och/eller brev när din sändning kommit fram och är klar att hämtas ut.

Företag har möjlighet att välja Schenker Företagspaket direkt till arbetsplats i Sverige. Detta leveranssätt är inte tillgängligt för kunder i Danmark och Finland - i dessa länder skickas leveransen alltid med DHL Parcel Connect till en ServicePoint i närheten. 

Det finns även möjlighet att välja att hämta på vårt lager i Helsingborg. Vi finns på Andesitgatan 23 C på industriområdet Väla Södra i Helsingborg. Om du väljer detta alternativ tillkommer givetvis ingen fraktkostnad och vi hör av oss så snart din beställning är färdigpackad och klar att hämta upp.

 

Fraktkostnader

Fraktkostnaden för en beställning till adress i Sverige är endast 49 kr, oavsett hur mycket dina varor väger. Vid ordervärde över 1000 kr bjuder vi på frakten.

Företag kan välja att få varorna levererade direkt till arbetsplatsen (endast inom Sverige) och betalar då en något högre avgift - 79 kr exkl. moms. Väljer företaget att istället hämta ut varorna hos närmaste ombud gäller samma låga fraktkostnad som för privatpersoner. Vid ordervärde över 1000 kr är leveransen fraktfri oavsett fraktalternativ. Valet mellan de två alternativen görs i kassan. Detta leveranssätt är inte tillgängligt för kunder i Danmark och Finland.

Om du väljer alternativet "Hämta på vårt lager" uppstår självklart ingen fraktkostnad.

 

Miljöfrakt och klimatkompensation

För att minska din miljöpåverkan på ett smart och enkelt sätt har vi valt Schenker som transportör. Schenker klimatkompenserar alla paket som skickas inom Sverige. Detta är helt gratis för dig som kund och medför inga extra kostnader. Självklart arbetar vi med att hitta alterantiv som kan erbjuda helt fosilfria leveranser, men fram tills det blir möjligt klimatkompenserar vi alltså genom Schenkers system. Klimatkompensation är ett komplement för att minska miljöpåverkan och inget slutmål för oss. Här kan du läsa mer om hur Schenkers klimatkompensation fungerar: https://www.dbschenker.com/se-sv/h%C3%A5llbarhet/h%C3%A5llbarhet-i-sverige/klimatkompensation-med-db-schenker

 

Skador på paket och problem i samband med transporten

Vi står självklart för transportrisken om något händer ditt paket på vägen till dig, t.ex om det skulle skadas eller kommer bort. Vi besiktigar varje sändning innan den skickas till dig, men åtar oss så klart att åtgärda sådant som sker på vägen. Ofta innebär detta att vi snabbt och kostnadsfritt skickar en ny vara.

Upptäcker du skador på ditt paket är det väldigt viktigt att du anmäler det direkt på utlämningsstället eller till transportbolaget och gör en skadeanmälan. Du ska inte hämta eller lösa ut skadade paket! Du anmäler sedan detta omgående till vår kundtjänst via email till info@fonsterfilm.com. Vi hjälper dig därefter med ditt ärende. 

För att vi ska kunna reklamera transportskadan till våra transportörer behöver detta göras inom 3 dagar, så vi är tacksamma om du meddelar oss inom denna tid. Tänk på att spara emballaget om du ändå hämtat ut ditt paket, så att returtransporten kan ske på ett säkert sätt.

 

 

 

Produkter
Övrigt